Navigatie overslaan
Stel je vraag: 06-30718173
|Home|Over ons|Nieuws|Contact
   

Over ons

Het team

 

Vrijwilligers bij VIP! Steenwijkerland

Ook VIP! Steenwijkerland kan niet draaien zonder vrijwilligers.

Peter werkt vrijwillig op maandag  en woensdag  van 13.00 -16.00 uur op de Golfstate, Stationsplein 10 in Steenwijk. Peter informeert potentiële vrijwilligers en organisaties over vrijwilligerswerk en kijkt met de vrijwilliger mee naar geschikt vrijwilligerswerk. Hij voert kennismakingsgesprekken, helpt de vacaturebank up-to-date te houden en voert de administratie rondom de vacaturebank. Bij diverse activiteiten en evenementen van het VIP! Steenwijkerland is Peter ook actief betrokken, zoals bij de Vrijwilligers Activiteiten Markt die we jaarlijks organiseren of bij stands op beurzen en bijeenkomsten, bijv. bij 'de dag van de nieuwe inwoners'.                                              

Marieke werkt als coördinator én is er voor de ruim 110 vrijwilligers die werkzaam zijn bij Sociaal Werk De Kop Steenwijkerland. Denk daarbij bijv. aan de rechtswinkel, buurtbemiddeling, formulierenbrigade, tolkenpool, steunouders, fietscoaches, ta(a)lent (individuele ondersteuning op basisscholen), mantelzorgnetwerk, 75+huisbezoekers, in eigen hand (hulp bij budgettering), etc.

Tevens onderhoudt Marieke contacten met de diverse verenigingen, stichtingen en organisaties waar vrijwilligers werkzaam zijn. En zet ze zich in bij de organisatie van diverse evenementen, zoals het Vrijwilligers Congres, de Vrijwilligers Activiteitenmarkt Markt en de jaarlijkse Overijsselse Vrijwilligers Prijs.     

                                      

Medewerkers VIP! Steenwijkerland:

Peter Bandringa werkt op maandag-, en woensdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur.

Marieke Pit werkt op dinsdag en woensdag van 9.00 tot 17.00 uur en op donderdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur.

VIP! Steenwijkerland biedt ondersteuning aan vrijwilligers en organisaties. Onze kerntaken zijn:

  • bemiddelen tussen vraag en aanbod van vrijwilligersvacatures
  • adviseren, informeren en ondersteunen van vrijwilligers, vrijwilligersorganisaties en maatschappelijke organisaties die met vrijwilligers werken
  • bieden van een platform voor deskundigheidsbevordering
  • promoten van het vrijwilligerswerk
  • behartigen van belangen van vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties

Naast het bemiddelen van vrijwilligers naar vrijwilligersorganisaties komen er door de veranderingen in de samenleving ook steeds meer individuele hulpvragen; vragen naar 'maatjes' en 'individuele' vrijwilligers die niet verbonden zijn aan een organisatie.