Navigatie overslaan
Stel je vraag: 06-30718173
|Home|Over ons|Nieuws|Contact
   

Trainingen

We hebben een aantal online trainingen geselecteerd en op onze website gezet. E-learning! Kosteloos en thuis te volgen op je eigen tijd. 🙂
Veel succes en plezier!

 

 

Ondersteuning bieden bij moeite met lezen en schrijven
Een e-learning voor iedereen die in het vrijwilligerswerk te maken heeft met mensen die moeite hebben met lezen en schrijven. De e-learning duurt ongeveer 45 minuten en wordt afgesloten met een toets van 20 vragen.
Start training 

Zorgen over een kind en nu?
Je doet vrijwilligerswerk met kinderen. Als vrijwilliger kun je het vermoeden hebben dat er iets aan de hand is. Wat doe je dan?
Start training

Vrijwilliger in de zorg of welzijn?
Op Free-learning vind je 46 verschillende trainingen die mogelijk jou kan helpen om nog beter je vrijwillgerswerk uit te voeren.
Klik hier voor meer informatie

Instructie verantwoord alcohol schenken (IVA)
Met deze gratis online cursus kunnen vrijwilligers het IVA-certificaat voor barvrijwilligers behalen. Doe de cursus, maak de toets en je ontvangt het IVA-certificaat direct in je mailbox! Leer hoe jij verantwoord alcohol kunt schenken en start de cursus.
Start training

Vrijwilligers begeleiden
Het begeleiden van vrijwilligers is een vak op zich. Deze training laat zien hoe je vanuit een coachende rol vrijwilligers op een prettige en effectieve manier kunt begeleiden.
Start training

Hoe begeleid je vrijwilligers?
In dit Webinar leer je hoe je vrijwilligers op een juiste manier kunt begeleiden. Hoe kun je vrijwilligers binnenhalen en behouden? De cursus is voor vrijwilligerscoördinatoren en mensen die dagelijks werken met vrijwilligers.
Start training

Hoe speel je in op de motivatie van vrijwilligers?
In deze Webinar leer je hoe je kunt inspelen op de motivatie van verschillende soorten vrijwilligers. De cursus is voor vrijwilligers-coördinatoren en mensen die dagelijks werken met vrijwilligers.
Start training

Leer werken met ‘verplichte’ vrijwilligers
In deze Webinar leer je hoe je kunt inspelen op de komst en inzet van ‘andere’ vrijwilligers, namelijk diegenen die ‘verplicht’ vrijwilligerswerk gaan doen. Denk bijvoorbeeld aan ‘tegenprestatie’, mensen met een arbeidsbeperking, etc. De cursus is voor vrijwilligerscoördinatoren en mensen die dagelijks werken met vrijwilligers.
Start training

Fondsenwerving
Hoe vind ik financiering voor mijn project? Hoe moet ik een aanvraag indienen bij een fonds? Welke tips zijn er om succes te hebben bij een aanvraag? De online cursus fondsenwerving helpt u op weg bij het vinden van financiering van uw project. Of u vrijwilliger bent of penningmeester, werkzaam bent in een professionele organisatie of enthousiast meedoet in uw buurt, iedereen wil weten hoe fondsenwerving een succes wordt.
Start training

Vrijwilligers in mijn organisatie
Deze e-learning bestaat uit verschillende modulen. In elke module worden een aantal aandachtspunten behandeld rondom goed vrijwilligersbeleid. Zaken die aan bod komen zijn onder andere: Hoe vind en werf je nieuwe vrijwilligers? Hoe houd je vrijwilligers tevreden en betrokken? Welke begeleiding is nodig en hoe voorkom je ongewenst gedrag? Hoe herken en ontwikkel je competenties van vrijwilligers? Hoe geef ik inspirerend leiding aan vrijwilligers?
Start training

Trainen, een vak apart
Wil je een workshop of training geven aan vrijwilligers of medewerkers binnen je organisatie? De vijf modules van deze e-learning bieden je alle tips & tricks. Aan bod komt onder andere: hoe houd je je presentatie boeiend? Hoe breng je structuur aan in je presentatie? Welke werkvormen zijn er en hoe kies je de werkvorm die het beste aansluit op de praktijk van de deelnemers?
Start training


Storytelling – VIDEO

Storytelling is een effectieve techniek om anderen te inspireren bij een presentatie. Verhalen en voorbeelden brengen mensen in beweging en vergroten de betrokkenheid en motivatie.
Start training

Empowerment
Mensen verliezen soms het geloof in hun eigen kunnen. Hoe geef je iemand weer het zelfvertrouwen en de kracht om iets aan de situatie te veranderen, daar gaat deze training over.
Start training

Versterkend gesprek
In lastige situaties kunnen een luisterend oor en het stellen van de juiste vragen heel belangrijk zijn. In deze training leer je hoe je mensen door een goed gesprek sterker kunt maken.
Start training

Test je kennis en doe de training “dementie”
De meeste mensen met dementie blijven na de diagnose nog zo lang mogelijk thuis wonen. Zij gaan er vaak nog alleen op uit. Op straat, in de supermarkt of bij de sportvereniging, overal kun je de mensen met dementie tegenkomen. Weet jij hoe je het beste kunt reageren? En herken jij de signalen van dementie?
Start training


Managen van een vrijwilligersorganisatie
Een vrijwilligersorganisatie op poten zetten is geen eenvoudige opgave. Bestuurslid zijn is niet de meest gewilde functie: er komt soms meer op je af dan je aanvankelijk had gedacht. Als iets niet goed gaat, wordt vaak als eerste naar het bestuur gewezen. Aan de andere kant kun je heel veel bereiken, mits er aan een aantal voorwaarden wordt voldaan. Denk aan goed bestuur en heldere afspraken. Waar moet je rekening mee houden als je een organisatie start? Wat zijn taken en verantwoordelijkheden van de bestuursleden? Wat zijn de randvoorwaarden voor het werken met vrijwilligers? Wat zijn bouwstenen voor het ontwikkelen van een beleidsplan? En op welke manier kun je financiering vinden?
Start training

De kracht van een goed gesprek
Training van Humanitas
Omschrijving: In lastige situaties kunnen een luisterend oor en het stellen van de juiste vragen heel belangrijk zijn. In deze training leer je hoe je mensen door een goed gesprek sterker kunt maken. In deze e-learning komt het volgende aan bod:
– Luisteren
– De kracht van dialoog
– Oordeelloos luisteren
– Actief luisteren
– De kunst van het vragen stellen
Bijzonderheden: duur is > 30 minuten
Start training

Vrijwilligersbeleid in 10 stappen
Omschrijving: Nieuwsgierig hoe je een vrijwilligersbeleid opstelt? Deze e-learningmodule is een handreiking voor bij het formuleren van een vrijwilligersbeleid. Ook als je al een beleid hebt, kun je de module gebruiken om te toetsen of je alle aspecten goed geregeld hebt.
– Wat is de plek van vrijwilligers binnen de organisatie?
– Hoe worden vrijwilligers geworven?
– Is er een vrijwilligerscontract?
– Welke vormen van begeleiding zijn er?
– Vallen de vrijwilligers met al hun activiteiten onder de vrijwilligersverzekering?
– Hoe worden de vrijwilligers gewaardeerd?
– Welke veiligheidsrisico’s zijn er?
Bijzonderheden: duur is > 30 minuten
Start training

Stappenplan en canvas voor crowdfunding
Training van 1%Club
Omschrijving: Met dit stappenplan leer je om een succesvolle crowdfunding campagne op te zetten. Zo is het delen van je persoonlijke verhaal een van de belangrijkste onderdelen hiervoor. Vul je eigen ‘do-good canvas’ in om overzicht te behouden en je campagne succesvol te laten verlopen.
Bijzonderheden: duur is 10-30 minuten
Start training

 

 

 

 

Google Analytics
Training van Analytics Academy
Omschrijving: Leer in de Analytics Academy om te gaan met de meettools van Google. De cursussen worden aangeboden voor zowel beginners als gevorderden.
Bijzonderheden: duur is > 30 minuten
Start training

Kennisnetwerk Belastingen en Toeslagen
Kennisnetwerk is een site van de Belastingdienst. Hier krijg je hulp als je voor anderen zaken met de Belastingdienst regelt.
Omschrijving: test je kennis en oefen met situaties uit de praktijk, leer hoe je iemand nog beter kan helpen.
Start training